Παγκόσμια καινοτομία από την Ελλάδα

Παγκόσμια καινοτομία από την Ελλάδα

Σύμφωνα με μελέτες, η χορήγηση συμπληρωμάτων μίγματος υδατανθράκων-πρωτεϊνών σε συγκεκριμένη αναλογία μπορεί να αυξήσει την απόδοση και να μειώσει την μυϊκή καταστροφή και τον κάματο (Baty et al., 2007, Hawley et al., 1997, Saunders et al., 2004, White et al., 2008). Η αρχή στην οποία στηρίζονται οι παραπάνω ερευνητικές εργασίες είναι η ικανότητα επανασύνθεσης του μυϊκού γλυκογόνου μετά την άσκηση, το οποίο θεωρείται ως βασικό καύσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης (Betts et al., 2007). Η αποκατάσταση λοιπόν μετά από άσκηση αποτελεί βασικό στοιχείο του FEED-BACK το οποίο με την μοναδική σύσταση του που στηρίζεται σε πολυετείς μελέτες μπορεί να αποτελέσει έναν αναντικατάστατο σύμμαχο στους οργανισμούς που έχουν καταπονηθεί με την προπόνηση αλλά και σε όσους θέλουν μετά από μια κουραστική μέρα ένα επιστημονικά ελεγμένο τρόφιμο που θα τους βοηθήσει να αναλάβουν (μαθητές, σκληρά εργαζόμενοι κλπ).

Το FEED-BACK παρουσιάζει μια παγκόσμια καινοτομία όσον αφορά στα συστατικά του. Ο συνδυασμός πρωτεΐνης τυρογάλακτος και ενός μίγματος πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων κάνει το FEED-BACK την ιδανική τροφή για τον καταπονημένο οργανισμό, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μέσα στο αίμα τις καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης των πρωτεϊνών και των σακχάρων μειώνοντας το σάκχαρο που μπορεί να γίνει λίπος στο σώμα.

Η πρωτοτυπία της σύνθεσης του FEED-BACK στηρίζεται και στην πρώτη ύλη που παράγεται είτε από πιστοποιημένα αγροκτήματα που δεν χρησιμοποιούν Γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στην Ελλάδα, είτε από ζώα που εκτρέφονται κάτω από πρότυπες συνθήκες σε Ελληνικά αγροκτήματα.

Το προϊόν FEED-BACK αποτελεί καρπό της συνεργασίας της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ με τον καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα*.

2016-07-18T18:40:54+00:00Πληροφορίες|